Når hadde vi sist den praten



 

I dag er det verdens aids dag. Vi prater  ikke så mye om det lenger , akuratt som det hele ikke fins lenger, eller at det hele er litt tabu og prate om, siden en del av de som får Hiv får dette via sex . Undersøkelser viser at vi i Norge har lite kunnskap om hiv og aids. Mange tror på gamle myter om hvor smittsomt og farlig hiv er, for eksempel tror mange at det kan være farlig å ta på og klemme en som har hiv, noe som ikke er tilfelleJeg kjenner ikke noe som jeg vet har HIV, men siden jeg har deler av mine slektninger i Elfenbenkysten , er det nok stor sjanse for at noen der er rammet. 

Litt om landet min farfar kom fra:

Elfenbenskysten 

Nesten halvparten av befolkningen levde i 2008 på mindre en 2 dollar om dagen. Særlig utsatt er befolkningen på landsbygda. Arbeidsledigheten er høy og i slumområdene i byene og nord i landet lider mange mennesker av underernæring. De største byene er sterkt belastet med vold, fattigdom og mange barn bor på gata. Stor tilgang til våpen har gjort at situasjonen har forverret seg.

Omtrent 1 av 10 av den voksne befolkningen regnes med å være smittet av HIV, hvilket er en av de høyeste tallene i Vest-Afrika. 

Det er viktig å se hvor heldige vi er, her i Norge er det totalt  diagnostisert 5843 hivpositive , 3948 menn og 1895 kvinner.

Men vi må ikke glemme at vi fortsatt må passe på forebygging i forhold til HIV

 

#bryttausheten#hivsløying#verdensaidsdag#

 

2 kommentarer

Sarajaneeth

01.12.2016 kl.13:55

hammergirl

01.12.2016 kl.14:07

Sarajaneeth: <3

Skriv en ny kommentar

hammergirl

hammergirl

14, Porsgrunn

Jeg er Sarah, 14 år,over middels interessert i å kaste tunge ting langt. Jeg er utrolig glad i å trene, syntes det er gøy med mote og er nok ei mål bevist jente. JEG VET HVA JEG VIL!

Kategorier

Arkiv

hits