Hvordan klare å stå opp om morgenen 

Det er onsdag  og  jeg må komme meg opp skal jeg få noe ut av dagen . Det  er sikkert mange som ikke synes det er så veldig stas å måtte opp tidlig i ukedagene.

Er du en av de som kan irriterer deg over at noen er smilende morgenfugler som har knekt koden i forhold til å komme seg tidlig opp å fått på seg smilet og ser alle mulighetene i den nye dagen.

Jeg har irritert meg av og til, men det er jo bare meg som kan gjøre tiltak som endrer dette:)

Tiltak som jeg burde gjøre er

1. Begynn kvelden før!

Når jeg sover dårlig, så er det jo naturlig at det påvirke hvor lett det er å komme seg opp om morenen. Så for at jeg skal ha et smil å dele om morgenen må jeg allerede kvelden før tenke over hva jeg kan gjøre for at jeg skal ha kvalitetsøvn. Et tiltak er å ikke drikk koffeinholdig drikke som te eller kaffe ( for jeg syntes kaffe latte er super godt) men får holde meg vekk fra dette de de siste timene før jeg skal legge meg. Jeg må også skru  av laptop og mobiltelfon.  Lys er med på å holde meg våken lenger, så jeg har "sovebriller"

2. Finne motivasjonen

Jeg må ha en positiv greie og se hvor mye jeg vinner på å stå tidligere opp. Så det at jeg får mer energi, det at jeg føle meg bedre eller at jeg vil ha en positiv  og ok morgenstund er en fin motivasjon .  

3. Ikke snooze!

Mange elsker snooze-knappen på alarmen, så man kan få bare fem minutter til. Jeg kan være en av dem.  Men jeg har lært at det gjør bare vondt verre. Forskning har vist at man blir enda mer trøtt av å hele tiden slumre inn. Dessuten er det en psykologisk faktor i det å starte dagen med å utsette ting, det gjør at jeg føler jeg ikke mestrer det jeg har bestemt meg for.

4. ikke så store forskjeller på legge og stå opp rutiner.

I helgene endrer jeg noen   tidspunkt for når jeg står opp, og legger meg. For meg er  det  lurt å ikke ha store forskjeller, for når man står opp og legger seg. Dermed blir ikke overgangen så stor til hverdagen 

Dette er noen av mine tiltak.  ha en fin kveld 

 

 

2 kommentarer

Victoria Larsen

30.11.2016 kl.18:53

Ønsker deg en fin Onsdagskveld :-)

hammergirl

30.11.2016 kl.20:13

Victoria Larsen: tusen takk. Fin kveld til deg også

Skriv en ny kommentar

hammergirl

hammergirl

14, Porsgrunn

Jeg er Sarah, 14 år,over middels interessert i å kaste tunge ting langt. Jeg er utrolig glad i å trene, syntes det er gøy med mote og er nok ei mål bevist jente. JEG VET HVA JEG VIL!

Kategorier

Arkiv

hits