Prioritering


Jeg satser innen idrett og vil bruke mye tid på trening. Det er nødvendig å være tro mot treningsøktene, møter jeg ikke opp føler jeg at det er "min skyld" hvis jeg blir dårligere i idretten min. Klarer jeg å holde fokus på skolearbeidet samtidig?

Lære  meg å si nei! Det viktig at jeg lærer meg å sette grenser for min tid. Resultatet av prøvene på skolen kan få konsekvenser for meg senere, så derfor må jeg tørre å prioritere. Det var derfor det ble  bare et lite innlegg i går.

Lage rutiner:  Jeg må lage lister og oversikt over når jeg skal gjøre hva. Har skaff meg en kalender der jeg skriver inn hvilke lekser jeg skal gjøre de forskjellige dagene og hvilke andre aktiviteter jeg har. Samtidig kan jeg føre inn konkurranser, samlinger, langhelgen på hytta med familien og alle treninger jeg har de neste ukene, slik at jeg hver uke og hver dag er forberedt på hva jeg skal gjøre. På den måten kan jeg fordele lekser og skolearbeid best mulig på forhånd. Med en god plan, er det lettere å få med seg mer.

Det gikk ikke helt etter planen i går, så det fikk jo et resultat .

Lytte til kroppen, og til karakterene 

Jeg har tatt et tak siden jeg på slutten av forrige skoleår gikk litt ned i karakterer, hadde vanskelig for å følge med i timene på skolen, hadde for lite tid til å øve før prøver. Jeg tok et valg og prioriterte hverdagen min. Det kan være vanskelig å ta igjen det tapte i ettertid, og karakterene har betydning for hvilke muligheter jeg kan velge blant senere. 

Det er lov å være sliten. Er jeg ufokusert eller lei, bør jeg lytte til kroppen. Både skolearbeid, og fritidsaktiviteter er viktig. Likevel er det også utrolig viktig at du får nok søvn, spiser sunt regelmessig, og holder meg i aktivitet. Dette gir overskudd og bedre evne til å fokusere på alt jeg skal gjøre. Sette av tide  til å gjøre "ingenting". Prioriter det som er riktig for deg!

Ha en fin dag :)

 

 

2 kommentarer

Sarajaneeth

25.11.2016 kl.09:50

Ja, prioritering er viktig for å bli god! Å du er super flink ☆

hammergirl

25.11.2016 kl.16:57

Sarajaneeth: tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

hammergirl

hammergirl

14, Porsgrunn

Jeg er Sarah, 14 år,over middels interessert i å kaste tunge ting langt. Jeg er utrolig glad i å trene, syntes det er gøy med mote og er nok ei mål bevist jente. JEG VET HVA JEG VIL!

Kategorier

Arkiv

hits